ANNEMARIE ANDRIESSEN

OVER ANNEMARIE

FOTOGRAAF

Hi! Ik ben Annemarie en ik ben moeder van twee meisjes, creatief, gedreven, reis graag, maar vind kamperen vreselijk, leef in het moment, ben positief, maar ook een perfectionist, en soms een beetje chaotisch, kan heel blij worden van mooie spulletjes, ben gek op interieur en styling, kan niet tegen onrechtvaardigheid en kan heel erg genieten van de openheid en onbevangenheid van kinderen. Ik woon samen met mijn lieve Robert en 2 meisjes in Rotterdam, Kralingen.

Ik wil je graag ontmoeten! Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Liefs Annemarie

MEER OVER MIJ

Fotografie is er bij mij met de paplepel ingegoten. Waar andere oma’s met breinaalden in de weer waren, was mijn oma in de jaren 70 al aan het fotograferen en films aan het regisseren en monteren en keek ik over haar schouder mee. Ook haar vader, mijn overgrootvader, fotografeerde graag.

Als je veel met fotografie bezig bent zoals ik, kan je niet meer normaal naar licht kijken. Ik zie de hele dag “foto’s” om me heen, ook wanneer ik mijn camera niet in mijn handen heb.

De combinatie van creatief bezig zijn en kinderen vormen de basis voor mijn werkende leven. Voordat ik in 2014 Klik-Klak Fotografie begon, heb ik in de jeugdzorg gewerkt waar ik kinderen met ontwikkelingsproblemen begeleidde. Ik heb dit altijd met veel passie gedaan en heb geleerd om open en onbevangen met kinderen om te gaan. Deze vaardigheden komen mij nu heel goed van pas bij het omgaan met kinderen tijdens het fotograferen!

 

 

Het ontmoeten van nieuwe mensen is zo super leuk aan mijn werk! Na elke shoot heb ik vaak nieuwe vriendjes gemaakt en zit ik met een grote glimlach achter mijn computer de foto’s uit te zoeken. Tijdens het werken met kinderen, vind ik het belangrijk om geen druk te leggen, kinderen hoeven niet te poseren. Ik vind het niet erg als kinderen even tijd nodig hebben om te wennen. Geduldig zijn heb ik wel geleerd, ontspannen, spelen, wachten tot het ijs gebroken is en dan vooral plezier hebben!

Ik kan zo genieten van die ondeugende blik recht in de lens, maar ook van foto’s waarop juist niemand door heeft dat ik aan het fotograferen ben. Ik heb de leukste baan van de wereld en ben zo dankbaar voor het vertrouwen dat ik elke keer weer de liefde mag vastleggen.

Fotocredit: Lieve Louise Boonstoppel